Sådan kan du "snyde" din lever

Hjælp din mave til at fordøje fed mad

”Snyd” leveren. Det lyder måske som ønsketænkning, men det kan faktisk godt lade sig gøre. Tricket er at tyvstarte produktionen af fordøjelsessaft i leveren, så fedtet fra flæskestegen ikke skal holde i kø for at blive nedbrudt. Den slags kan nemlig give ubehag i maven.

Med den koncentrerede artiskok i Macoform kan du fremme produktionen af fordøjelsessaft, sætte gang i fordøjelsen og afhjælpe oppustethed. Tag en tablet en time før dagens største måltid - så får din lever “besked på at trække i arbejdstøjet” lidt hurtigere.

Artiskok understøtter leverens afgiftende funktion, afhjælper oppustethed og flatulens samt fremmer vægttab. Indeholder også ekstrakt fra mælkebøtte, som medvirker til en sund mave i balance.

Fed mad, lever og fordøjelse

Når din tallerken er tom, og du begynder at rydde af middagsbordet, er madens rejse gennem fordøjelsessystemet allerede i gang.

Mange tænker, at det mest har noget med maven og tarmene at gøre, men leveren er mindst ligeså vigtig. For det er den, der står for at behandle fedtstofferne fra vores mad.

Man kan sige, at leveren er en sorteringscentral, der tager sig af alt lige fra nedbrydning af affaldsstoffer til filtrering af blod. Men for os, der elsker julemad og nytårslækkerier, er leverens galdeproduktion nok det mest interessante.

Galden er betegnelsen for den fordøjelsessaft, der sørger for, at vi kan nedbryde fedt i leveren og optage det i tarmen. Selvom fedt har et dårligt ry, er det et vigtigt energigivende næringsstof. Kroppen har brug for det. Vi skal bare ikke have for mange af de mættede fedtstoffer, som der bl.a. findes i rødt kød og fede sovse. Med andre ord: Al den mad vi ofte spiser i juleferien.

5 vaner til en god fordøjelse

Ja eller nej til fed mad?

Hvis du spiser en sund kost i hverdagen, kan du sikkert godt slippe afsted med at “synde” lidt i juleferien. Men det er ikke uden konsekvenser. Mange mærker det i maven i dagene - og sommetider ugerne - efter jul. Luften hober sig op, og det rumler i maven. Derfor er det værd at støtte din fordøjelse ved at spise masser af frugt, grønt og fuldkorn - også i juletiden.

Men er det realistisk? For nogle måske, men de fleste af os har nok lidt svært ved at bevare de gode vaner i julesæsonen. Det er helt naturligt.  

Er det et problem, du genkender? Så kan du starte med at sætte dig selv realistiske mål. Fremfor for at planlægge en december med super foods, skal du måske gå efter at spise en smule grønt hver eneste dag – og supplere kosten med den koncentrerede artiskok i Macoform. Så gør du fordøjelsens arbejde lidt lettere.  

Prøv Macoform til halv pris

Macoform er bl.a. baseret på ekstrakt fra planten artiskok, der understøtter leverens afgiftende funktion. Artiskok afhjælper oppustethed, flatulens og fremmer desuden vægttab. Indeholder også ekstrakt fra mælkebøtte, som medvirker til en sund mave i balance.